Tänään olen suunnitellu paria villatakkia. Toisesta olen jo yhen etukappaleen neulonu ja purkanu. Toiseen on langat purettu vanhasta takista ja vesikäsittelyn jälkeen laitettu saunaan kuivumaan. Kädet ja pesuhuone haisee nyt ihan samalle, ku lapsena kintaitten kastuessa läpimäräksi hais kädet.
Joululomalla löysin äitin kätköistä pari kansiota, joissa oli neuleohjeita ja mallineuleita sekä Mary Oljen Kauneimmat käsityöt 1:n (tämän kirjan ansiosta osaan virkata).

Kansiosta löyty kivoja malleja. Pitsineuleita vois joskus kokeilla vaikka huiveihin.

26805.jpg

26814.jpg

26812.jpg

Ja Mary Oljelta löyty aika mukavia perusneuleitten ohjeita, vaikka ovatki 70-luvulta:

26809.jpg

26813.jpg


26811.jpg

Ja tässä sitten vielä kuvioneuletta puretusta villatakista. Tuulia muistaakseni kyseli.

26808.jpg

Piirsin tuon itelleni vielä ruutupaperille muistiin, jos joskus tulee tarvista:

26806.jpg

Tikru kyseli raitasukista ja vaikka jo kommentteihin vastasin, niin laitan vielä tähänki.
Lanka on Maijaa ja puikot 3. Alussa 76 silmukkaa, joilla ensin joustinta (2o2n) ja sitten sileää kavennellen tarpeen mukaan. Kantapää on pelkkää sileää, ku oon kyllästyny vahvistettuun kantapäähän. Pitää hipsutella noilla varovasti, niin eivät kulu heti.

Villatakkia varten harjottelin vähän palmikkojen tekoa:

26810.jpg

Keskiosa on Keplerin ohjeesta. Ajattelin tuommosen yhen pikkupalmikon tehä hihan keskelle, mutta sitten joutuis tekemään raglanhihat ja semmosia en oo ikinä tehny. Tämän villatakin on tosin tarkotus olla harjotuskappale, joten kai siihen pitää yrittää raglanit väkertää. Ei ne vaikiat voi olla. Minä vaan tarvisin jonku laskemaan mulle silmukkamäärät ja kaiken muun. Vaikka numerot on kivoja, niin jotenki ne pakkaa ahistamaan ku mukaan otetaan langat ja puikot. Neulematematiikan rinnalla integrointi ja Taylorin sarjakehitelmät on ihan piis of keik.