Eilen illalla tuli lunta. Oli jo aikaki. Sain ottaa uudet säärystimet käyttöön, kaulaliina on vielä liian paksu, kun pakkasta ei ole kuin muutama aste.

18174.jpg

Olen säärystimiä yrittäny kuvata ties mistä kulmasta, mutta aina on valo jotenki vaikiasti tai salama saa värin näyttämään pelkältä kirkkaanpunaiselta. Lankana on oikeasti punainen Nalle Colori.
Vielä lähikuva:
 
18175.jpg

Viimeksi innoissani esittelin kangasta ja nauhaa, joista piti viikonlopun aikana jotain askarella. Totesin, että ompelu on nykyään jotenki ihan mahotonta. Ensin pitää leikata kangas (ja osaan leikata ainoastaan vinoon), sitten huolitella reunat ja ommella kangaspaloja yhteen. Ei siitä tullu mitään. Totesin, että osaan myös ommella ainoastaan vinoon.

Lisäksi ompeluun tarvitaan tilaa ja aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tilaa oli, aikaa ja kärsivällisyyttä ei. Ja tähän kun vielä lisätään temppuileva ompelukone, niin kylläpä oli hauskaa ommella. Työhuoneesta kuulu ärräpäitä ja lopulta sieltä tuli ulos vihanen naisihminen. Ehkä tammikuun alussa mulla on aikaa ommella, ku ei ole tenttejä. Jospa sillon tulisin myös paremmin toimeen ompelukoneen kans. Sähköllä toimivat koneet vaan on vähän arvaamattomia.

Töissä sain tänään aikaseksi sen verran, että työkaverin lähdettyä takaisin kotimaahansa, vaihdoin oman putkinäytön ja tökkivän pallohiiren työkaverin littunäyttöön ja optiseen hiireen. Olen varmaan tähän päivään asti ollu ainoa koko paikassa, jolla on aatamin aikuset vermeet. Enpä ole enää.