Ei tullu tällä kertaa tosi ihquja lankoja. Ihan vähäsen vaan ovat kivoja.

31588.jpg

7veikka ja Nalle huilaavat patterilla. Sanoisin, että mielenkiintosia. Kyllä noista itelleen sukat tekee.

31590.jpg

Tässä sitten on vasemmalla Vahva Jussi, joka ei värjäytyny kunnolla. Johtuu varmaan siitä, että villaa tuossa langassa ei ole tarpeeksi. Keskellä entinen lila-valkonen 7veljes, joka nyt on kivasti vihreä-ruskea. Oikealla sitten Maija-lankaa, joka oli ovelasti naamioitunut parittomaksi säärystimeksi laatikon pohjalle. Sitä en liotellu etikkaliemessä kuin n. 40 sekuntia ja sitten huljuttelin jäljellä olevassa värissä. Siitä tuli ehkä kaikista kivoin, vaikken sinisestä tykkääkkään. Saa nähdä miten tuo väri kestää.

Lapaset sain valmiiksi ja ne on kieltämättä aika räikeät.

31596.jpg

Aion noita silti pitää julkisilla paikoilla. Lapasiin tuli myös vahinkoraitoja, vaikken langasta raidoittuvaa värjänny. Aika säännöllisesti on 1 sinivioletti raita ja 2 pinkkioranssia.

Tilkkusisko kyseli tuosta lankojen värjäyksestä. Väreinä olen käyttäny apteekista saatavia karamellivärejä ja ohjeet värjäilyyn olen poiminu neuleblogeista. Mulla on metodina lillutella lankoja etikka-vesiliemessä jonku aikaa (2 - ? tuntia, ja sitten on tuo pikanen 40 sekuntia), puristella enimmät vedet (etikat) pois ja sitten vaan kuumennella kattilassa värien kans.
Olen huomannu, että punanen väri on vaikea saada tarttumaan jos kattilassa on samalla esim. sinistä. Violettia saa helpoimmin niin, että ensin värjää punaisella ja sitten sinistä päälle. Sininen tarttuu muutenki kaikista äkäsimmin.
Ite kokeilemalla oppii parhaiten ja se kokeilu tässä kivointa onki. Ja samalla saa väriterapiaa.

Harrastin taas eilen illalla sängyssä neulomista. Samalla katoin telkusta pokeria ja sen loputtua Braveheartia, kun se jäi viimeksi kesken. En tajua kuinka pitkä se elokuva on, ku vieläkään ei loppunu, vaikka kuinka yritin pitää silmiä auki. Ja Mel Gibson ällöttää koko ajan enemmän ja enemmän.