Kyllä kotipuolessa on aina kiva käydä. Isällä oli uusia "hauskoja juttuja", mummon kans seurattiin oravia, pappa oli oma hurmaava itsensä tekareilla ja ilman ja äiti laitto ruuaksi hirven sisäfilepihvejä korvasienikastikkeella ja Lapin puikuloista tehdyllä perunamuusilla sekä kirjolohta. Pikkuveli sai isukin kans nurin kolme hirveä ja hirvikoira Igor oli tyytyväinen.

Omaksi saldokseni jäi 1,5 säärystintä ja kotiin kannoin kylmälaukullisen hirveä ja lohta. Lisäksi totesin, että hirven sydän on yllättävän iso. Olisin niitä tahtonu tökkiä, mutta olivat sen näkösiä, että niistä joku aikoi jotain tehdä. Ja eiköhän kuolleita elukoita riitä tulevaisuudessaki, niin voin niitä sitten tutkia.

Sunnuntaina oli kuuraa maassa, kuvassa myös mökin naapurissa olevat rantasauna ja pari aittaa:

16834.jpg

Ja paluumatkalla satoi ainakin Rovaniemellä lunta, joka narskui jalkojen alla:

16846.jpg

Autoa ajaessa nämä olivat kätevät:

16837.jpg

Lankana on Nalle. Peukalokiilat on jostain syystä kivempi tehdä kuin sellaiset pelkät kolot, joihin peukku sitten neulotaan. Semmoset lapaset piti ala-asteella tehdä ja niitten lisäksi tein kai kahdet lapaset sillä tyylillä ennenkuin tajusin peukalokiilan hienouden.

Ene on pingotusta ja sumutusta vaille valmis:

16835.jpg

Laitoin sen huvikseni mattoon kiinni, että näkisin paremmin minkä kokonen siitä lopulta tuli. Olis ehkä saanut olla hieman isompi. Ja varmaan olisi isompi jos olisin tajunnu tehdä isommilla puikoilla kuin 3. Lankana Novitan Florica. Voisin kyllä tehdä toisen samanlaisen vihreänä.